Agraïment etern

Avui, Brins Edicions volem fer un agraïment molt especial: a la nostra benvolguda i estimada companya An, després d’una llarga trajectòria laboral, li ha arribat el moment de la ben merescuda jubilació. Enhorabona!

El dia que parlàvem en una cafeteria sobre el projecte de Brins Edicions, quan encara només era un somni, vas escoltar molt atentament i, en acabar, no vas dubtar gens ni mica a afegit-t’hi. Sense condicions, sense intercanvis, amb la il·lusió de participar en un projecte nou i engrescador. Et vas oferir a treballar, de moment, per tirar endavant el somni i «ja ho trobarem quan tot plegat arrenqui». Un ajut inestimable que no t’agrairem mai prou, per anys que durem.

Ara, Brins Edicions ja és una realitat gràcies a l’equip que l’ha engegat. I tu en formes part, per sempre. Ens fa sentir molt d’orgull, alegria i felicitat que hagis estat des de l’inici, perquè gràcies a tu i als altres companys i companyes de l’equip, hem fet de Brins Edicions alguna cosa més que una empresa, una marca que va més enllà de ser una feina, i les persones que en formem part ja deixem de ser col·legues per ser amics, bons amics.

A tu t’ha arribat el temps de descansar, de gaudir d’allò que no has pogut fer fins ara, de dedicar-te a allò que t’interessi més, d’estar amb els teus sempre que vulguis i no haver de mirar el rellotge. Et desitgem de tot cor molta felicitat en aquesta nova etapa de la teva vida: viu cada segon i deixa’t portar pel cor. I recorda els moments bons que t’ha regalat la vida: esperem que Brins Edicions n’hagi estat un!

An, amiga, al llarg de la vida laboral, ha estat un plaer viure amb tu molts moments de satisfacció per la feina ben feta i també de neguit per complir els terminis; però el que ha estat un immens plaer de debò va molt més enllà de la feina: haver compartit moments de la vida (i que continuarem compartir-ne!). Per tot això i molt més, l’agraïment serà etern!

Els títols de Brins Edicions

Com ja sabeu, Brins Edicions som una petita marca editorial nascuda a finals del 2017. Durant els últims mesos hem treballat de valent i hem aconseguit editar dos llibres fets amb la inestimable mà de grans professionals (i, per descomptat, amb molt d’amor!). Així, en el post d’avui volem explicar-vos més sobre les publicacions de Brins Edicions.

Els títols de Brins Edicions

Audiolectures: Històries d’hivern

Històries d’hivern, de l’autora catalana i canadenca Shaudin Melgar-Foraster, és el primer d’«Audiolectures», una col·lecció que conté molt més que llibres per llegir tot l’any: inclouen un CD i uns codis QR que permeten escoltar les històries.

Els quatre contes que componen Històries d’hivern són una oportunitat magnífica per fomentar el plaer de la lectura i l’audició. Però no només això: són el recurs ideal per reforçar la comprensió lectora, tant per a aquells que estan aprenent el català com per als qui tenen  dificultats en la lectura. Gràcies als àudios, les persones que presenten algun grau de discapacitat visual poden gaudir de la tendresa d’aquests contes.

Valors com ara l’amistat, la solidaritat, l’amor per les persones i l’estima pels animals queden reflectits en aquests quatre contes, interpretats d’una manera excel·lent pels narradors d’EnVeuAlta.

250418 histories dhivern brins edicions

 Els fòssils: Petjades

Petjades és el primer lliurament de la col·lecció de petits contes «Els fòssils», pensats per tal que els més petits coneguin, de manera totalment veraç, una mica més sobre paleontologia i les espècies animals i vegetals que van existir a Catalunya fa milers i milers d’anys. Això sí, explicat d’una manera molt amena i entretinguda, en forma de conte.

Editat en català, castellà i anglès, i amb el dinosaure Rhabi com a protagonista, Petjades és un conte ideal per a infants a partir de 4 anys. Voleu saber com es formen els fòssils?

020518 els fossils brins edicions

 De moment, en aquest post heu trobat dos títols perquè en gaudiu o els regaleu... Però ja n’estem preparant de nous per seguir divulgant «brins» de coneixement arreu! :)

5 beneficis de la lectura: saps en què t’ajuda llegir?

Una càlida tarda de diumenge, seus en un banc a l’ombra i la suau brisa t’ajuda a passar les pàgines del teu llibre... Poques coses tan senzilles són tan plaents com llegir! I és que els beneficis de la lectura van molt més enllà del mateix plaer de llegir. Vols saber què més t’aporta?

5 beneficis de la lectura

 1. Frena la degeneració cognitiva

  Amb els anys, el cervell també se’ns fa gran i necessita que l’exercitem: endevines com? Efectivament, la lectura ens ajuda a mantenir el cervell més jove, actiu i despert. A més, sabies que les persones que fan activitats com ara llegir o jugar als escacs tenen 2,5 cops menys de probabilitats de patir la malaltia d’Alzheimer o demència?

 2. Elimina l’estrès

  L’estrès és l’arrel de moltes malalties, principalment vasculars i cerebrals. El fet de llegir redueix l’estrès fins a un 68 % (seria, fins i tot, més relaxant que passejar o escoltar música). I si tens poc temps, no pateixis: la lectura comença a ser efectiva a partir de només 6 minuts!

 3. Llegint més, parlaràs millor

  Com més llegeixis, més bé escriuràs: això és ben clar. Però potser no sabies que la lectura també ajuda a ser més bons oradors. Està demostrat que llegir de manera regular ens dona més eines gramaticals i lèxiques i, per tant, ens ajuda a exposar millor els nostres pensaments, bé sigui en una conversa, una entrevista de feina o una presentació en públic.

 4. Imaginació al poder!

  Sens dubte, un dels beneficis de la lectura és la gran capacitat que té per despertar-nos la imaginació. Tant si són contes com relats, històries passades, novel·les o textos divulgatius…, la imaginació s’activa tan bon punt comencem a llegir.

 5. Una societat millor

  Imagines una societat en què els seus integrants són totalment lliures, pensen per ells mateixos, tenen criteri propi...? Un altre dels beneficis de la lectura és el que pot arribar a fer per nosaltres com a societat, ja que crea individus més intel·ligents, més curiosos i amb set d’aprendre.

 Ara que coneixes aquests beneficis de la lectura, qui s’hi pot resistir? Des de Brins Edicions t’animem que gaudeixis de la lectura, sigui quin sigui el teu estil. Qualsevol moment és bo per començar!

Brins Edicions: estrena a les xarxes socials per Sant Jordi

Brins Edicions, petita marca editorial, vam néixer a finals de l’any 2017 amb l’objectiu de divulgar els coneixements més bàsics de qualsevol disciplina, amb informació verídica i contrastada, sense oblidar, però, el plaer per la lectura. Així, per mitjà d’un estil planer i amè, intentem posar a l’abast de tothom el coneixement que ens envolta, sense cap altra pretensió que la de despertar l’interès i satisfer la curiositat personal, però amb la voluntat que, a partir d’aquest «bri» de saber, els lectors puguin sentir la necessitat d’ampliar els seus coneixements amb altres llibres més especialitzats.

Amb aquests dos objectius, divulgació i plaer per la lectura, Brins Edicions busquem en els nostres autors, no tan sols un coneixement profund del contingut, sinó també que sàpiguen arribar als lectors, petits i grans, amb una narrativa que sigui capaç de transportar-los al món de la lectura i els emocioni.

Darrere d’aquests autors, a més, hi ha un equip de professionals de la il·lustració, el disseny, la creació i revisió de continguts o la maquetació, que fan que l’obra sigui possible amb la millor garantia de qualitat. Per aconseguir-ho, una de les prioritats de Brins Edicions és treballar amb els ritmes adequats per no perjudicar cap procés de l’elaboració del llibre, de manera que tots els professionals s’hi poden dedicar donant el millor de si mateixos.

I ara, després de gairebé quatre mesos en funcionament, Brins Edicions fem un pas endavant i ens introduïm en l’ampli mon de les xarxes socials per fer arribar els nostres objectius a tots els lectors, sigui quin sigui el seu suport preferit; per començar, cada setmana trobareu un bri d’aprenentatge al nostre blog. Ens voleu seguir?

Sortir a les xarxes socials el dia Sant Jordi no és una casualitat. Tampoc obeeix a un criteri de mercat, perquè avui no pretenem vendre més llibres que ningú ni formar part de les llistes dels més buscats. És una opció volgudament escollida pel que significa aquesta diada per als qui estimem el país i les seves tradicions, la cultura i la natura. Tingueu una gran diada de Sant Jordi, avui i sempre!

Brins Edicions

Cerca

Arxiu