Presentació de "Tupinamburga, la remeiera" al Mercat de les Espècies d’Argençola 2018

El proper dissabte 9 de juny se celebra el 8è Mercat de les Espècies a Argençola, a la comarca de l’Anoia (Barcelona). A Brins Edicions ens encanten els productes de la terra i per aquest motiu hem acceptat la proposta dels organitzadors d’aquest mercat per presentar-hi el nostre últim títol: Tupinamburga, la remeiera, de Roser Serra Medina i amb il·lustracions d’Antònia Bonell. En aquest post volem explicar-te tot el que podràs viure i aprendre en aquesta edició del Mercat de les Espècies.

8è Mercat de les Espècies d’Argençola 2018

El Mercat de les Espècies és un esdeveniment consolidat de referència i trobada d’experts i afeccionats a les plantes i els seus usos. Tradició i cultura popular del nostre país. En aquesta 8a edició, aquest mercat se centrarà a donar a conèixer les propietats d’una planta molt coneguda: la farigola.

«Alimentació saludable, salut i remeis, esport, espècies silvestres i cultivades, aprofitament, espècies del bosc». Amb aquest subtítol, pots imaginar l’estil de mercat que hi trobaràs: un lloc on aprendre i gaudir de la natura, tot investigant les propietats de les plantes –concretament, de la farigola–, mitjançant tallers, exposicions, exhibicions, mostres…

La farigola, la planta de propietats extraordinàries

No és estrany que el Mercat de les Espècies tingui la farigola com a protagonista del seu programa. I és que aquesta planta té unes propietats magnífiques, ja que la seva fulla és una font de vitamines B1 i C; de minerals, com el manganès, i d’olis essencials, entre d’altres:

  • Una infusió de farigola és un excel·lent antisèptic, usada per a ferides infectades, per exemple. També pots aplicar-la a una cicatriu per allisar la pell.
  • Si tens mal de cap, una bona ajuda per mitigar-lo és una infusió de farigola.
  • Segur que has vist aperitius preparats amb farigola… Això és perquè aquesta planta afavoreix la digestió.
  • Alleuja els constipats i combat les infeccions respiratòries.
  • És un molt bon repel·lent de mosquits. No hi pot faltar al balcó o la terrassa de casa teva!

A més, ajuda a regular la menstruació, és diurètica, combat l’halitosi, mantén les genives i les dents més fortes, té propietats expectorants… Com pots veure, la farigola és una candidata perfecta per ser la protagonista d’aquesta fira.

Tupinamburga, la remeiera, al Mercat de les Espècies

L’últim llibre de Brins Edicions és Tupinamburga, la remeiera. Aquest títol, escrit per Roser Serra Medina i amb il·lustracions d’Antònia Bonell, és un conte en què un follet i la remeiera t’introdueixen en l’apassionant món de les plantes.

«Al llarg del camí faràs bons amics que t’ensenyaran les plantes que es troben a la muntanya, per a què s’utilitzen i algun dels seus secrets. I així coneixeràs alguns personatges de la tradició popular: follets, nimfes, fades, mags, bruixes bones, sàtirs… Para l’orella per captar amb el cor els consells que et donaran i que al llarg dels segles han enriquit el saber que ens dona la natura. Aquesta història està dirigida als infants i als adults a qui els agradi conèixer el món a través de la fantasia

Vols saber més de la farigola i del poble d’Argençola? Vine a tocar, olorar i tastar. Pots consultar el programa complet del Mercat de les Espècies d’Argençola 2018 en aquest enllaç de la seva pàgina oficial. Ens trobem allà? Us esperem el dissabte 9 de juny a Argençola!

Cerca

Arxiu