Nadal del 2018: activitats infantils per fer en família

Arriben les festes de Nadal i Reis i, per tant, també els dies de vacances escolars per als infants. Si voleu idees originals i interessants per fer amb la canalla durant aquests dies sense classes, llegiu algunes de les activitats infantils que podeu fer per gaudir de les vacances en família!

Activitats infantils per Nadal: què fem?

A la vostra mainada els agrada aprendre coses noves mentre es diverteixen? O més aviat prefereixen practicar algun esport i no parar ni un moment? Sigui com sigui, aquest Nadal, que ja tenim a tocar, podeu aprofitar-lo per fer activitats plegats.

Manualitats a casa

Quan som tots a casa…, que n’és, de difícil, que els nens estiguin tranquils! Heu de pensar en activitats variades per mantenir-los entretinguts. Per exemple, podeu fer les postals de Nadal amb cartolines: compreu unes tisores amb formes i tres cartolines, una de verda, una de vermella i una de blanca. La verda servirà per fer el fons de la postal; la vermella, per fer una gran panxa: la del Pare Noel, i la blanca, per fer la barba. Una postal original i única, feta per tots vosaltres!

Un altre clàssic és decorar l’arbre: penjar les boles i els llums de Nadal us farà passar la tarda volant! I si feu les boles vosaltres mateixos, teniu unes quantes hores d’entreteniment assegurat.

Dies diferents en una casa rural

Si sou dels que penseu que les cases rurals són per a l’estiu és que encara no hi heu anat per Nadal. Només per la seva ubicació, les cases rurals són una opció magnífica per canviar d’aires: podeu fer un tomb per pobles encisadors, pels cellers més propers a la casa, conèixer la història dels masos i viure el Nadal amb les tradicions pròpies d’aquests paratges.

Un Nadal de conte

La lectura és una gran aliada dels dies d’hivern. Llegir contes plegats és una idea genial des que són ben petits. I si aneu més enllà? I si aprofiteu i interpreteu el conte? Podeu agafar unes disfresses amb roba que tingueu a casa i alguns elements d’attrezzo: la vostra pròpia obra de teatre per explicar històries i contes!

Fires de Nadal a Catalunya

Arreu de Catalunya s'organitzen diferents fires de Nadal, amb l'objectiu no només de degustar productes de la terra i adquirir regals o objectes artesans, sinó de servir d'entreteniment per als més petits. Dibuixar, pintar cares, participar en diferents jocs, pujar a les atraccions o assistir a espectacles de tota mena són algunes de les activitats infantils que hi trobareu.

I per als que encara no hàgiu tingut temps de muntar el pessebre, aneu a les fires a comprar peces noves, per engrandir-lo o per renovar les que s’han fet malbé, i busqueu el caganer de l’any!

Vacances de museu en museu

L’època nadalenca és una oportunitat excel·lent per visitar museus. Molts d’aquests emplaçaments dediquen una part de la seva exposició a organitzar activitats infantils i tallers: gaudiu de l’art i la història als museus d’arreu de Catalunya, com ara a www.parc-cretaci.com o www.trementinaires.org.

Activitats infantils a la neu, estacions d’esquí

Hi ha una llarga llista d’estacions d’esquí a Catalunya. Aprofiteu que la neu en la temporada d'enguany és molt abundosa per gaudir de la muntanya nevada i de diferents activitats que als més petits fan una il·lusió especial.

El Nadal a la teva localitat

Els eixos comercials de la teva zona segur que proposen activitats en què els infants s’ho passen d’allò més bé: pessebres vivents, Tió, Pare Noel, Reis… així com activitats, tallers, fires… Informa-te’n al teu Ajuntament o a la pàgina web dels mitjans locals.

Els grans protagonistes d'aquestes dates són, sens dubte, la canalla. Sigui quina sigui l'activitat que us interessi més, no oblideu que el més important i preuat per als més petits és que passeu temps junts: jugar, cuinar, llegir i totes les activitats que penseu fer s'ompliran de significat si les feu plegats. Gaudiu d’aquestes festes!

Cerca

Arxiu