Punts de venda

Qui escriu a Brins Edicions?

Volem dedicar el post d’avui del nostre blog a les tres autores que, de moment, han fet possible els títols de Brins Edicions que han sortit fins ara. Amb les seves històries, cada una ha aportat el seu talent a crear relats únics. Us presentem la Shaudin Melgar-Foraster, la Janira Blasco Mas i la Roser Serra Medina.

Shaudin Melgar-Foraster

Autora d’Històries d’hivern

Shaudin Melgar-Foraster és professora de llengües i literatura al campus de Glendon, a la Universitat de York (Toronto, Canadà). Va néixer a Barcelona i, abans de marxar al Canadà, va estudiar dansa i arqueologia. La seva passió per la llengua la portà a obtenir un doctorat i es va especialitzar en literatura hispànica i en crítica i teoria literàries. La Shaudin, però, necessitava crear la seva pròpia literatura, i l’any 2005 començà a crear la seva obra més extensa, Més enllà dels somnis, una novel·la dirigida al públic adolescent.

shaudin melgar foraster

A Històries d’hivern, Shaudin Melgar-Foraster desplega la seva màgia i dolçor en quatre contes esplèndids. Emmarcat dins la col·lecció «Audiolectures», aquest llibre és ideal per reforçar l’aprenentatge del català i millorar la comprensió lectora. Alhora, gràcies als àudios, interpretats pels narradors d’EnVeuAlta, les persones amb algun grau de discapacitat visual també poden gaudir de la tendresa que la Shaudin ha deixat en aquests relats.

Janira Blasco Mas

Autora de la col·lecció «Els fòssils», il·lustrada per Amadeu Blasco Feliu

Janira Blasco Mas, barcelonina de naixement, és una jove escriptora que ha estudiat traducció a la UAB i es dedica a escriure històries de ficció publicades a internet. A més, té experiència en el teatre, el cant i la il·lustració. Actualment resideix a Finlàndia, on treballa com a au pair.

janira blasco

Amadeu Blasco Feliu, nascut a Barcelona, és biòleg i té formació en diverses tècniques gràfiques (il·lustració, aerografia, còmic, tractament digital de la imatge, animació digital, etc.). Exerceix com a il·lustrador científic i naturalista en nombroses publicacions científiques, educatives i de divulgació per a diverses editorials, universitats i altres entitats. Ha participat en diferents exposicions públiques sobre temes de defensa del patrimoni natural i ha impartit cursos sobre il·lustració científica i naturalista. Puntualment col·labora com a «ninotaire» creant il·lustracions satíriques per a diverses publicacions i mitjans digitals.

De sempre, pare i filla havien desitjat crear junts un projecte: la col·lecció «Els fòssils» és el seu desig acomplert. I Brins Edicions estem encantats d’haver ajudat a fer-ho possible!

Roser Serra Medina

Autora de Tupinamburga, la remeiera

Amant de llegendes, contes i històries curioses de la vida, a la Roser Serra Medina sempre li ha agradat comunicar i compartir tot allò que troba interessant, i tal com diu ella mateixa: «Moltes vegades en forma de relats diversos he aconseguit buidar-me d’idees i sentiments. Relats que no surten a la llum perquè son escrits d’un sol ús o escrits a corre-cuita per omplir alguna activitat.»

roser serra

Així, la Roser, després de passar la barrera dels quaranta, ha decidit reinventar la seva carrera laboral i entrar al món dels emprenedors, ja que, segons ella mateixa, «estava cansada d’ocupar molt de temps en una feina que no m’omplia i vaig descobrir que comunicar als altres la màgia de la història no se’m donava del tot malament», i així va ser com va néixer Gust a Terra, un projecte personal en què es dedica a fer «rutes anecdòtiques» a la zona del Penedès. Mentrestant, la història de Tupinamburga, la remeiera va sorgir per casualitat i avui ha nascut en format de conte, amb el qual els lectors –de totes les edats– aprendran les propietats d’algunes plantes i espècies.

La Roser afegeix: «Si tinc una convicció és que deixem de ser infants quan deixem de créixer, i deixem de créixer quan creiem que no tenim res més a aprendre. Per sort, a mi encara em queden moltes coses per saber i, de mica en mica i amb el suport de qui ha cregut en mi, avui comença una nova etapa.»

 Després d’haver llegit aquestes línies, ja coneixes una mica més la vida de les primeres autores que han col·laborat amb Brins Edicions. Sempre seran al nostre cor per haver dedicat temps i esforços a fer arribar els seus coneixements a tot tipus de públic.