Punts de venda

5 beneficis de la lectura: saps en què t’ajuda llegir?

Una càlida tarda de diumenge, seus en un banc a l’ombra i la suau brisa t’ajuda a passar les pàgines del teu llibre... Poques coses tan senzilles són tan plaents com llegir! I és que els beneficis de la lectura van molt més enllà del mateix plaer de llegir. Vols saber què més t’aporta?

5 beneficis de la lectura

 1. Frena la degeneració cognitiva

  Amb els anys, el cervell també se’ns fa gran i necessita que l’exercitem: endevines com? Efectivament, la lectura ens ajuda a mantenir el cervell més jove, actiu i despert. A més, sabies que les persones que fan activitats com ara llegir o jugar als escacs tenen 2,5 cops menys de probabilitats de patir la malaltia d’Alzheimer o demència?

 2. Elimina l’estrès

  L’estrès és l’arrel de moltes malalties, principalment vasculars i cerebrals. El fet de llegir redueix l’estrès fins a un 68 % (seria, fins i tot, més relaxant que passejar o escoltar música). I si tens poc temps, no pateixis: la lectura comença a ser efectiva a partir de només 6 minuts!

 3. Llegint més, parlaràs millor

  Com més llegeixis, més bé escriuràs: això és ben clar. Però potser no sabies que la lectura també ajuda a ser més bons oradors. Està demostrat que llegir de manera regular ens dona més eines gramaticals i lèxiques i, per tant, ens ajuda a exposar millor els nostres pensaments, bé sigui en una conversa, una entrevista de feina o una presentació en públic.

 4. Imaginació al poder!

  Sens dubte, un dels beneficis de la lectura és la gran capacitat que té per despertar-nos la imaginació. Tant si són contes com relats, històries passades, novel·les o textos divulgatius…, la imaginació s’activa tan bon punt comencem a llegir.

 5. Una societat millor

  Imagines una societat en què els seus integrants són totalment lliures, pensen per ells mateixos, tenen criteri propi...? Un altre dels beneficis de la lectura és el que pot arribar a fer per nosaltres com a societat, ja que crea individus més intel·ligents, més curiosos i amb set d’aprendre.

 Ara que coneixes aquests beneficis de la lectura, qui s’hi pot resistir? Des de Brins Edicions t’animem que gaudeixis de la lectura, sigui quin sigui el teu estil. Qualsevol moment és bo per començar!