Plans per Nadal a Catalunya

El Nadal és per gaudir-lo amb la família i amistats. A més dels dinars i sopars de Nadal i Cap d'Any, i el tradicional Sant Esteve, hi ha moltes més ocasions per gaudir d’aquests dies, com ara visitar fires típiques nadalenques o llocs amb paisatges d’hivern ben bonics. Aquí us presentem alguns plans per celebrar el Nadal a Catalunya.

 

Lumàgica: llums a Catalunya en Miniatura

A l’edició d’enguany podeu visitar Lumàgica, un espectacular jardí de llums interactiu a Torrelles de Llobregat, al recinte de Catalunya en Miniatura. Una experiència única que gaudireu de valent. 

 

Aquest jardí de llums us portarà per tots els continents del món: cada continent està representat pels animals característics de cada zona. A més, teniu a la vostra disposició diferents serveis, com ara: 

  • Sopars temàtics especials.
  • Una zona dedicada al Tió. 
  • Un espai per lliurar la carta al Pare Noel.
  • Una botiga on comprar jocs de llums.

Fira de Santa Llúcia

A Barcelona hi ha molts mercats nadalencs, però la Fira de Santa Llúcia és, probablement, la més tradicional i reconeguda. Situada als voltants de la Catedral de Barcelona, ​​en aquest mercat hi ha gairebé 300 parades, on podreu trobar:

 

  • Decoracions nadalenques.
  • Articles de regal, la major part dels quals són artesans.
  • Menjar i beguda típics de Nadal.

Pessebres vivents

Hi ha molta tradició d'escenificar naixements o pessebres vivents a Catalunya. És una altra activitat molt interessant per viure amb la família i amistats. Hi ha nombrosos llocs molt coneguts on fan  aquesta representació:

Castell d’Aro (Baix Empordà, Girona)

A Castell d’Aro se celebra el pessebre vivent més antic de Catalunya: des del 1959! I, cada any, en milloren l’escenografia i el recorregut. Compta amb uns 400 figurants, els quals representen més de 50 escenes en els gairebé 2 quilòmetres de recorregut.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp, Tarragona)

En aquest municipi de Tarragona se celebra un dels pessebres vivents més representatius, ja que ha servit per recuperar un poble medieval abandonat a la Masia de Castelló. Més de 220 actors i actrius representen les escenes del pessebre per tot el poble.

Ardèvol (Solsonès, Lleida)

En alguns llogarets de les comarques de Lleida també trobareu la tradició dels pessebres vivents. Un dels més representatius de la zona és el d’Ardèvol. Aquest petit poble de poc més de 100 habitants aconsegueix fer un pessebre vivent amb més de 200 persones. Recreen escenes bíbliques i també escenifiquen diversos oficis antics.

 

Aquests són diversos plans per Nadal a Catalunya, tot passant una bona estona amb la família i amistats. I és que les festes de Nadal són una bona ocasió per gaudir dels que estimes i col·leccionar grans moments.

Cerca

Arxiu