Què és la filosofia Slow Life?

Matinar, anar corrent de la feina a casa i de casa a la feina, dinar sense temps, dormir poques hores... De vegades, el ritme frenètic del dia a dia ens obliga a viure amb molt d’estrès. Però, has pensat que hi pot haver una altra manera de viure, més relaxada, per gaudir més de cada moment sense presses? Doncs sí, aquest estil de vida existeix: es tracta del concepte slow life. Al post d’avui t’expliquem què és i com pots aplicar-lo a la teva vida diària. 

Slow life: què és?

El concepte d’estil de vida «slow» va néixer, en un primer moment, com a contrapunt del fast food a la Itàlia dels anys 80. En aquell moment, la tendència de l’slow food buscava gaudir del menjar, d’un menjar sa i natural, prenent el temps que fos necessari a cada àpat. 

A poc a poc, la tendència slow es va anar estenent a altres facetes del dia a dia, com la decoració, per convertir-se, finalment, en tot un estil de vida. 

Com puc aplicar l’slow life a la meu dia a dia?

De vegades, els estils de vida de moda són, precisament, això: modes. L’slow life, però, pretén ser més que una tendència passatgera. Fins i tot es podria pensar que és impossible d’aconseguir i que només les celebrities poden «parar el temps» i viure a càmera lenta. Res més lluny de la realitat. L’slow life és totalment factible i pots posar-lo en pràctica des d’avui mateix. Aquí tens alguns consells sobre com aplicar-lo al teu dia a dia:

Sigues conscient

Hi ha moments a la vida en què no podem parar, com per exemple a la feina. No obstant això, n’hi ha d’altres en què no cal que anem tan accelerats. Sigues conscient d’aquests moments i pausa el temps quan en tinguis ocasió.

Slow food

L’hora d’esmorzar, de dinar, de sopar... són moments clau i de vegades els prenem com una rutina i com una transició a la tasca següent. Encara que només tinguis trenta minuts per dinar, intenta que siguin ben aprofitats: surt de la feina, que et toqui l’aire i el sol, i dedica uns minuts a la digestió.

Viu més profundament

De vegades, el dia a dia se’ns menja; tant, que només vivim allò que ens passa de manera superficial. Si vius més profundament, gaudiràs millor de tot el que succeeix al teu voltant.

Planifica estones per «no fer res»

Tenir l’agenda atapeïda amb les feines diàries és esgotador; busca-hi moments per dedicar-los a tu: llegir, prendre el sol, passejar… Destina un temps a allò que en diem «no fer res». 

En definitiva, tot és qüestió de com et prenguis el que et passa o les tasques diàries que has de fer. Canvia la perspectiva i podràs dedicar-te més temps a tu i a tot el que t’envolta. Viu l’slow life i gaudeix més de cada moment!

Cerca

Arxiu