Què significa hygge i què té a veure amb l'slow life?

La felicitat és la fita de les nostres vides. Tant se val el camí que agafem: caminem per assolir-la, amb totes les eines que tenim a l’abast. De tant en tant surten fórmules renovades que volen revelar-nos el veritable secret de la felicitat. Hygge  és un concepte danès a mig camí entre sentir-se lliure i gaudir del benestar. En el post d’avui us expliquem què significa hygge, què té a veure amb el que s'anomena slow life i com pot ajudar-vos a collir més moments feliços.

Què significa Hygge o la felicitat de la comoditat

Aquest concepte, com dèiem, neix a Dinamarca: un país on la gent està considerada com la més feliç de tot el món. I per què una afirmació tan taxativa? No deien que la manca de llum solar tenia efectes negatius irreversibles? Doncs veureu: en realitat, hygge  tracta dels petits plaers de la vida, de gaudir de la calma de tenir temps per a un mateix i compartir-lo amb qui estimem: sense artificis ni gaires ingredients més.

Sortosament, tots fem una mica de hygge cada dia, quan cerquem relaxar-nos al final d’una jornada laboral, per exemple. Acompanyeu-nos a esmicolar els detalls d'aquest concepte de la felicitat i a veure com podem incorporar al nostre dia a dia els seus principis.

Pren nota dels principis del hygge

Aprofitem els dogmes o consells que ens ofereix aquesta mena de filosofia de vida per collir els màxims moments de felicitat possibles. Què significa hygge, doncs? Hygge és, sobretot, crear un espai, tant físic com mental, acollidor i ple de benestar. Un lloc on sentir-nos lliures, còmodes i relaxats.

Reserva un moment del dia

És important que busquem un petit moment per fer exactament alguna cosa que hem decidit. El poder de decisió ens dona plaer. De fet, l’eficiència de la societat danesa implica aquest fet ja de per si: es tracta de cuidar-se i de no anar de bòlit tot el dia (tal com estableix l’slow life).

Obre les portes de casa teva

És tan típic veure’ns al carrer, a les terrasses o als bars…! La cultura mediterrània té molt de social, però no és gaire casolana (potser pel clima). Els danesos són més proclius a obrir les portes de casa seva a amics i familiars: això sí, en grups petits perquè la comunicació sigui més fluïda.

Gaudeix d’ambients agradables

L'ordre i els petits detalls poden afavorir aquesta felicitat hygge. Que l'ambient i l'espai siguin harmònics produeix una sensació de relaxació; tenir els elements per poder posar-se còmode és molt important.

Evita l'excitació i l'estrès

El moment hygge es trenca amb incidents com ara discussions o no saber desconnectar-se de la feina. La creació d’un ambient de calma va des de no barallar-se fins a tenir en compte la il·luminació.

Hygge i l'slow life

Hi ha diverses filosofies que, com el hygge, aconsellen ser presents aquí i ara. Sigueu conscients dels vostres moments, estigueu còmodes i sigueu capaços de disposar els elements per estar-ho encara més. Tot això està vinculat al concepte de consciència total o mindfulness.

Hem d’intentar viure de manera conscient, sense deixar-nos endur per la rauxa i allò que ens produeix satisfacció immediata. L'slow life promou gaudir de passejos a l'exterior, no viure tan pendents de la tecnologia i d'aquesta manera impactar positivament en la salut.

La felicitat és quelcom més enllà d'un esclat de sensacions explosives i positives. Té a veure amb sentir-se satisfet i crear un entorn apacible i còmode, crear moments de llibertat i de tranquil·litat. I ara que sabeu què significa hygge i què té a veure amb l’slow life… per on començareu el vostre camí cap a la felicitat?

Cerca

Arxiu