Qui il·lustra a Brins Edicions?

Fa uns dies us parlàvem de qui escriu a Brins Edicions i avui els toca el torn als il·lustradors. I és que les il·lustracions són l’ànima de tot conte. Avui fem aquest petit homenatge als professionals del dibuix que han confiat en el nostre projecte.

Amadeu Blasco Feliu

Nascut a Barcelona, és biòleg i té formació en diverses tècniques gràfiques (il·lustració, aerografia, còmic, tractament digital de la imatge, animació digital, etc.). Exerceix com a il·lustrador científic i naturalista en nombroses publicacions científiques, educatives i de divulgació per a diverses editorials, universitats i altres entitats. Ha participat en diferents exposicions públiques sobre temes de defensa del patrimoni natural i ha impartit cursos sobre il·lustració científica i naturalista. Puntualment col·labora com a «ninotaire» creant il·lustracions satíriques per a diverses publicacions i mitjans digitals.

A Brins Edicions és l’il·lustrador de la col·lecció «Els fòssils», contes que escriu la seva filla, Janira Blasco. Un agraïment immens, Amadeu, per haver acceptat el repte de participar en un projecte quan encara era un somni que ni tan sols havia començat. Sense la teva inestimable ajuda no s’hauria fet mai realitat. Gràcies de debò! 

amadeu blasco

Antònia Bonell Solsona

Nascuda a Vilafranca del Penedès, des de sempre i de ben petita li ha agradat dibuixar i pintar. Tot i que la seva formació són les Ciències Geològiques, la seva passió per la pintura l’ha dut per altres camins; així, va començar a pintar, primer a l’oli i després amb els pastels, amb els quals va fer la seva primera exposició individual.

Veient que en aquest camp se sentia molt a gust, va estudiar Il·lustració a l’Escola de la Dona, de Barcelona, on, de la mà de Cristina Losantos, va descobrir el meravellós món de les aquarel·les, tècnica que es va fer seva i ha anat personalitzant fins avui.

Actualment compagina les feines d’il·lustració amb el treball a l’empresa familiar (botiga de joguines, papereria i llibreria), participa en nombroses exposicions col·lectives i des del 2010, any del seu primer treball professional, és present al Firart de Vilafranca.

Juntament amb altres il·lustradors, és impulsora de la creació de Gargot, col·lectiu d’Il·lustradors del Penedès, des d’on fa diversos i interessants projectes. A més de contes, també il·lustra joguines, calendaris, etiquetes de vi i capses comercials, entre d’altres.

Mentre il·lustrava Tupinamburga, la remeiera amb la tècnica de les aquarel·les, un encreuament de camins la va portar fins a Brins Edicions..., o Brins Edicions va arribar a ella. La bona entesa va sorgir des del primer segon, i ara esperem que per molts anys puguem fer projectes tan deliciosos com el d’aquest conte.

antonia bonell

Kaffa

Nascut a Necochea (Argentina) i resident a Barcelona, va fer els estudis a l’Escola Massana i, a més d’il·lustrador, és pintor, animador i dibuixant de còmics. Ha il·lustrat un munt de llibres de totes les matèries i té un ventall d’estils que van des del dibuix més realista fins al més sorprenentment abstracte. Avui dia és un incessant creador d’animacions, que, gràcies a la seva desbordant imaginació, són d’una gran qualitat, tant de forma com de contingut.

A Brins Edicions ha il·lustrat els contes «Una nit» i «Retallet de Barcelona l’any 1781» del llibre Històries d’hivern, de Shaudin Melgar-Foraster, el primer volum de la col·lecció Audiolectures. A més, ha fet els vídeos promocionals d’aquests contes.

Brins Edicions li agraeix la seva col·laboració, d’una generositat extrema, perquè s’ha implicat en aquest nou projecte sense saber quin serà el camí que caldrà recórrer. Gràcies de tot cor, Kaffa!

kaffa petita

Pep Rius

Nascut a Barcelona, aquest il·lustrador és un tot terreny que ha treballat en tota mena de projectes, des de llibres de text fins a productes destinats a la publicitat, passant pels còmics i l’elaboració de llibres propis, amb un estil molt i molt particular: els seus dibuixos són frescos, alegres i plens de detalls.

La seva gran passió, però, és la música: és el contrabaix d’un grup que volta per tot el territori oferint grans peces de jazz. Això l’ha dut a fer els retrats, amb una visió molt personal del món del jazz, dels músics amb més talent de tots els temps.

A Brins Edicions ha il·lustrat els contes «Un llibre blanc» i «Un Nadal tot petit» del llibre Històries d’hivern, de Shaudin Melgar-Foraster, el primer volum de la col·lecció Audiolectures, i també n’ha fet els vídeos promocionals. Gràcies, Pep, per la teva participació en aquest nou projecte que tot just ha començat a caminar!

pep rius

 

Cerca

Arxiu