Propostes culturals per fer vacances a Catalunya

Passejar, descansar, llegir un bon llibre... Oh, les vacances…! Moments per a nosaltres en què no només podem no fer res, sinó també aprofitar per gaudir de nodrir-nos amb activitats relaxades i, per què no, també culturals. Aprofiteu les vacances a Catalunya com mai amb aquest recull de propostes culturals per a aquest estiu.

Vacances a Catalunya

No cal anar gaire lluny per trobar coses interessants a fer. Les propostes culturals per a unes vacances a Catalunya són àmplies i seductores. Tant si us ve de gust fer quelcom actiu, com ara una ruta on descobrir punts d'interès i vestigis d'altres èpoques, com si voleu gaudir d'un espectacle, a Catalunya trobareu allò que us agrada.

Propostes actives per a aquestes vacances

Senderisme, activitats a la natura... Respira fora dels nuclis urbans alhora que apreneu la cultura del lloc on aneu.

Rutes culturals

Si feu les vacances per Catalunya podeu aprofitar per fer algun tram de la Ruta dels Ibers; són disset jaciments en total, així que podeu anar a la plana de Vic, visitar la Ciutadella de Calafell o descobrir el conjunt històric d’Olèrdola, entre d'altres. D’altra banda, els templers van tenir gran presència per aquestes contrades: visiteu, per exemple, el castell de Miravet, on van resistir durant dotze abans de rendir-se.

Si no sabeu per on començar i mai l'heu visitat, un lloc imprescindible d'unes vacances a Catalunya és Empúries, que us permetrà viatjar a l’època de romans i grecs.

Patrimoni natural

La natura també forma part de la cultura d'un país. Per això us proposem que sortiu a descobrir els parcs naturals, com el del Montseny o el d’Aigüestortes. Feu la Ruta de Descoberta del Parc Natural o un viatget en un dels trens turístics.

No podem fer un post sobre les vacances a Catalunya i no esmentar les seves magnífiques platges… La platja del Portitxol, entre l’Escala i Sant Martí d’Empúries; la platja del Castell, a Palamós, o Calafonda (o Waikiki), prop de Tarragona. Gaudir de la platja és sa i divertit!

Opcions de vacances a la ciutat

Les vacances a Catalunya també poden significar vacances a la ciutat. És un bon moment per passejar-vos pels carrers de les ciutats amb calma i amb una mirada relaxada. Edificis, museus, parcs, concerts…, la ciutat bull també durant les vacances.

Les ciutats catalanes: un munt d’oferta cultural

Si sou a Barcelona, aprofiteu, per visitar el MACBA un dissabte a la tarda, per exemple, ja que s'ofereix gratuïtat a l'entrada durant aquests mesos i en aquesta franja horària. També a Barcelona podeu trobar diversos cicles de cinema a la fresca: s'organitzen tant en l’àmbit local als centres cívics dels barris, com ara Can Basté, a Nou Barris, com en l’àmbit municipal. El Mecal Air n'és un exemple: es tracta d’un festival de curts d'animació que durant l'estiu es projecta darrere del Museu del Disseny.

Girona és una joia en si mateixa i només passejar pel call ja és una manera d’aprendre multitud d’informació, detalls i dades, a més de gaudir de racons impressionants. A banda d'això, també s'hi ofereixen concerts, cursos o visites guiades, com la de la Casa Masó durant la temporada estival. Feu de les vacances a Catalunya un moment molt especial!

Tarragona, amb l’excepcional balcó del Mediterrani o els esplèndids edificis i monuments romans força ben conservats, és una ciutat que ofereix un munt de visites guiades, però podeu perdre-us pels carrers i, en qualsevol racó, trobareu per admirar una columna romana, un tros de muralla o part d’un edifici. Finalment, trepitgeu la sorra, fina i daurada, de la platja, i camineu per l’aigua sense cap perill.

A Lleida podeu visitar la Seu Vella, la Paeria o el Museu Diocesà, tres mostres de la confluència de cultures que han deixat empremta a la ciutat. Trobareu art per tota la ciutat, i també parcs i espais naturals, com l’horta que l’envolta.

Cursos, xerrades, cicles temàtics

Considereu seguir un curs d'exempció universitària o algun dels cursos que s'ofereixen només a l’estiu en centres cívics i altres entitats culturals.

I, sobretot, no deixeu de gaudir del lloc on viviu. Exploreu-lo des de tots els vessants i apreneu tot el que pugueu del vostre entorn durant les vacances. Pot ser un estiu veritablement inoblidable!

Cerca

Arxiu