Xerigots: formatges, vins, caves i cultura

Al bell mig de Vilafranca del Penedès, a la botiga Xerigots, un ampli assortiment de formatges artesans d’arreu del món i un llarg catàleg de vins, caves i cerveses conviuen en un bonic espai destinat al tast i la venda d’aquests productes i, com sempre passa en el món del vi, a les activitats culturals. La cultura del formatge es marida amb la del vi, i totes dues, amb la cultura d’arreu del país.

Els formatges que s’hi ofereixen són el resultat de l’afinat que es duu a terme a l’Obrador, a l’antic celler del segle xix del carrer Comerç, de Vilafranca. En uns cups ceràmics subterranis on abans s’emmagatzemava el vi, ara s’hi afinen formatges artesans, als quals es dóna, després d’una acurada selecció, una nova textura i un nou matís per oferir un sabor únic al món.

I entremig d’olors i sabors, i ampolles de mil colors, divendres passat va aparèixer la Tupinamburga, tot explicant que els formatges, amb romaní o farigola, agafen un gust ben peculiar, i que, acompanyats d’un bon vi o un bon cava, menjar-los es converteix en un gustós plaer.

Volem agrair a la botiga Xerigots, especialment a l’Anna, la cessió del seu racó per permetre’ns presentar de nou el conte de la Tupinamburga, la remeiera, moment en què petits i grans van poder gaudir de la narració de la Roser Serra, la degustació dels formatges més saborosos i el tast dels vins i els caves més gustosos i aromàtics.

No deixeu d’anar-hi si voleu tastar nous sabors de formatges maridats amb un bon vi. I pregunteu per les activitats que ofereixen, que de ben segur que en trobareu alguna que s’ajustarà al que us ve de gust: seguiu-los al Facebook, @xerigotsvilafranca, aneu a l’avinguda de Tarragona, 3, de Vilafranca del Penedès, o consulteu el seu web, www.xerigots.cat, per rebre tota la informació que necessiteu. Us encantarà!

221118 xerigots brinsedicions 2

Cerca

Arxiu