7 consells per fomentar la lectura durant la infància

Voleu que la canalla gaudeixi de la lectura? Us encantaria convertir els vostres fills i filles en adults apassionats per la lectura? Doncs bé, us assegurem que aquesta tasca és possible i que, a més, és a les vostres mans. Amb una mica de perseverança i paciència, els ajudareu a estimar la lectura. En aquest post us donem 7 consells clau perquè us resulti més fàcil.

Com podem fomentar la lectura en la canalla?

 1. Compartiu el moment de llegir

  La quitxalla és molt feliç quan passa temps amb vosaltres. De fet, els seus millors moments són els que comparteixen amb el pare o la mare. Si, a més, voleu ensenyar-los a estimar la lectura, el millor camí és compartir el moment de llegir:
  - Escolliu un lloc ben agradable per llegir.
  - Llegiu amb ganes: expliqueu les històries amb passió.
  - Faciliteu l’accés als llibres; fins i tot podeu crear una minibiblioteca i posar-la al seu abast.
  - No tingueu pressa: llegiu fins que ja no vulguin escoltar més.

 2. Llegir no pot ser una obligació ni un càstig

  És molt important que llegir no sigui una tasca obligatòria i, encara menys, un càstig. S’ha de llegir per passar una bona estona i perquè aprenguin a relacionar la lectura amb emocions positives.

 3. Prediqueu amb l’exemple i encomaneu les ganes de llegir

  Per més que digueu als menuts de casa que llegeixin, si no prediqueu amb l’exemple no aconseguireu fomentar la lectura. Si us veuen amb el mòbil, voldran mòbil; si us veuen amb la televisió, voldran televisió, i si us veuen llegir, voldran llegir. 

 4. Passegeu per la vostra llibreria o biblioteca preferida

  Una tarda molt bonica pot ser la que dediqueu a passejar per la llibreria o per la biblioteca de la vostra zona. Mireu llibres junts, busqueu títols nous, remeneu entre els diferents estils que podeu trobar: contes, còmics, novel·les, educatius… 

 5. Pregunteu a la llibreria els títols més adequats

  Quan passegeu per la llibreria, si teniu dubtes sobre quin llibre és el més adequat per a la vostra canalla, no dubteu a demanar consell als llibreters: de ben segur que us recomanaran els llibres que els encantaran.

 6. Porteu sempre algun llibre a sobre

  Aprofiteu els moments morts per educar la mainada en la lectura: dugueu un llibre si preveieu fer cua a la sala d’espera d’un centre de salut o si heu d’agafar l’autobús o el metro, i llegiu-lo junts. Mentre feu cua per comprar o per pagar en un establiment, pregunteu als vostres fills quin conte estan llegint, si els agrada, quin és el personatge que els crida més l’atenció… Qualsevol moment és ideal per ensenyar a estimar la lectura!

 7. Creeu l’hàbit de llegir dia rere dia

  Diuen que per crear un hàbit es necessiten vint-i-un dies. Potser és veritat. Del que estem segurs és que si hem estat capaços de crear l’hàbit de passar un temps al dia a les xarxes socials, per exemple, segur que podrem trobar uns quants minuts cada dia per llegir, oi?

Esperem que aquests consells per fomentar la lectura en la canalla us resultin útils. Si voleu aprofundir en els efectes positius que causa el fet de llegir en la canalla us recomanem aquest post del nostre blog. I gaudiu de la lectura!

Cerca

Arxiu