10 idees originals per fer a casa amb la mainada durant el confinament

Ai, el confinament! Una mesura totalment necessària per no expandir el Covid-19, però difícil de passar amb la canalla a casa… Hem de fer servir la imaginació! Necessites idees per no caure en la monotonia i l’avorriment? En aquest article us proposem opcions senzilles i entretingudes per fer a casa amb la mainada.

10 activitats originals que podeu fer a casa amb la canalla

A continuació trobareu algunes idees d’activitats originals per a tota la família i passar-ho bé a casa durant el confinament!

 1. Cuina

  Trieu una recepta que us entusiasmi i prepareu tots junts els ingredients per fer-la, cuineu-la i, finalment…, gaudiu menjant-la!
 2. Teatre d’ombres o titelles

  Fer un teatre d’ombres és tan senzill que només necessiteu penjar un llençol gran d’un color clar en una habitació a les fosques i col·locar-vos-hi darrere amb un llum. Jugueu amb les mans i els espectadors veuran com les ombres dibuixen diferents formes a la roba.
  Una altra opció és posar les mans directament davant d’un llum petit encès en una habitació a les fosques i projectar-ne l’ombra sobre una paret llisa.
  Una altra opció és fer un teatre de titelles, d’un conte que us agradi o que trobeu divertit representar.
 3. Vídeo teatral

  Us podeu inventar una obra de teatre i representar-la per a la resta de la família. I el vestuari? Poden ser les disfresses d’un conte que us agradi. Aquí podeu trobar una senzilla i divertida manera de preparar les disfresses de la nostra Tupinamburga, la remeiera.
 4. Voleibol amb un globus

  Una idea senzilla i amb la qual us ho passareu d’allò més bé és muntar una competició de vòlei al menjador de casa. Només necessiteu un globus i una mica d’espai, i ja podeu començar el partit!
 5. Joc dels gestos

  Un típic d’entre els típics, però que sempre funciona! D’un en un, sortiu davant de la resta de la família i intenteu representar només amb gestos algun animal, una pel·lícula, un objecte, un esport...
 6. Cabana

  Què deuen tenir les cabanes que agraden tant a la mainada? Podeu muntar-ne una a qualsevol racó de casa: sota la taula, al dormitori o fins i tot al balcó o la terrassa, si no fa gaire fred… Només necessiteu mantes, llençols, una escombra i pinces d’estendre!
 7. El nostre diari

  Aquests dies de confinament poden ser estranys i difícils per a la mainada, i escriure un diari pot ser una manera d’entretenir-los i, a més, els servirà per expressar com se senten. Anoteu què heu fet cada dia i il·lustreu-ho amb dibuixos, fotografies o retalls de revistes. Serà un record preciós d’aquí a uns anys...
 8. Efecte dòmino

  Un altre joc molt senzill és l'efecte dòmino. Només necessiteu peces allargades i un xic d’imaginació per inventar-vos un recorregut tan llarg com pugueu per anar col·locant-hi les peces. Ja les teniu totes a punt? Tomba la primera peça i observeu com totes van caient una rere l’altra! Hiptonitzant
 9. Mapa del tresor

  És un joc molt entretingut: es tracta d’amagar un objecte o un regal per la casa i deixar pistes a diferents llocs, o dibuixar un mapa, fins que trobin el tresor!
 10. Contes i més contes

  L’última idea, però no per això la menys important. Aquests dies de confinament són una gran oportunitat per tal que la canalla comenci a gaudir de la lectura sense presses. Deixeu que els vostres fills i filles triïn el conte que prefereixin. Després, busqueu un racó de lectura, repartiu-vos els diàlegs i interpreteu-lo. Fins i tot podeu canviar la història al vostre gust!

Amb totes aquestes idees d’activitats originals i senzilles per fer a casa en família, esperem que aquests dies de confinament siguin una mica més fàcils de suportar. Tot l’equip de Brins Edicions, també treballant des de casa, us donem molts ànims! Cuideu-vos i cuideu-nos entre nosaltres! #joemquedoacasa

Cerca

Arxiu