Repensem Barcelona!

Breu història de Barcelona

Ara que hem estat uns mesos confinats a casa, és un bon moment per pensar en la ciutat on vivim. L’aturada de l’activitat econòmica, fruit de la greu situació sanitària que hem viscut, ens ha donat una perspectiva inèdita sobre Barcelona, sense cotxes i sense contaminació, amb piuladissa d’ocells i amb una gandula al balcó d’un carrer de l’Eixample, que per uns dies ha deixat de ser una autopista, per poder llegir un llibre sense sorolls.

Tan bon punt vaig poder, la primera cosa que vaig fer va ser pujar al turó de la Rovira, a contemplar la ciutat. La vaig veure d’una manera inèdita, sense fums, i la vaig sentir silenciosa, sense el brogit de fons dels cotxes i les botzines. Per un moment em vaig sentir transportat a una època anterior al domini absolut del cotxe, a la industrialització.

Repensem Barcelona. I per poder-nos projectar cap al futur, sapiguem bé d’on venim, coneguem bé la seva història. La Breu història de Barcelona que proposa Brins Edicions us ofereix, amb una lectura ràpida i dinàmica, recórrer els punts essencials del passat barceloní, des de l’època romana fins avui.

Recuperem Barcelona. Fem-la més nostra encara. Coneguem-la millor. Tant si visiteu Barcelona com si hi viviu o hi veniu sovint per feina, per família o per qualsevol raó, aquest llibre convida a conèixer la ciutat. A conèixer-ne l’essència, la síntesi. Convida a reflexionar-hi.

Fem-nos-la nostra i encarem millor el futur que truca a la porta, que ja és aquí.

Som-hi!

Emili López i Tossas

Cerca

Arxiu