Sant Joan 2020: una revetlla molt diferent!

Ja som a l’estiu! I, com sempre, li donarem la benvinguda amb la revetlla de Sant Joan, encara que aquest any serà una celebració una mica diferent. Però això no vol dir que no en tinguem ganes i que no puguem passar una nit esplèndida de foc renovador. Enguany, haurem de mantenir les mesures i normatives sanitàries que indiquen els responsables mèdics i les autoritats. Per fer-ho fàcil, us oferim un resum del que heu de tenir en compte durant aquesta nit tan especial. A més, us fem algunes propostes per celebrar aquest Sant Joan en plena desescalada.

Quines restriccions hi haurà aquesta revetlla de Sant Joan?

La situació actual ens ha portat a una «normalitat» una mica estranya. Com que ens hi hem d’adaptar mentre hi hagi risc, serà bo tenir present les normatives que proposen les autoritats per a aquesta revetlla de Sant Joan:

  • Alguns ajuntaments costaners han comunicat que les platges estaran tancades de les 8 del vespre fins a les 10 del matí del 24 de juny, o bé restringides, per tal d’evitar les aglomeracions típiques d’aquesta nit.
  • Una altra notícia, una mica tristona, és que moltes associacions encarregades de les fogueres més populars i típiques de la festa de Sant Joan no estan autoritzades en molts pobles i ciutats.
  • També es recomana que les festes a casa o al carrer no superin el límit de 20 persones.
  • Consulteu el web de cada consistori per informar-vos de quines activitats es proposen i quines mesures cal prendre en cada municipi.
  • Atenció! Un consell obligat: no feu ús del gel hidroalcohòlic a l’hora de tirar petards, ja que és un líquid inflamable i podria ocasionar un gran accident.

Una bona notícia!

La Flama del Canigó sí que se celebrarà! La Flama arribarà a més de 3.000 punts de tot el territori de parla catalana i engany està adaptada a la Covid-19. A Barcelona, aquesta festa tradicional tindrà lloc a la plaça del Rei a les 17 h i hi participaran la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, l'Àliga i els Gegants de la Ciutat; només s’hi podrà accedir amb invitacions per a l’acte i serà retransmès en directe per Facebook a través de Cultura Popular Barcelona. Si voleu saber quines activitats estan preparades per a aquesta nit en les altres poblacions, clica aquí.

Celebrar-ho d’una manera diferent

Com podem gaudir d’aquesta festa en el context actual? Aquí teniu unes quantes propostes:

  • Recupereu una tradició: reuniu-vos el veïnat al terrat per menjar coca i tirar petards.
  • Passegeu i gaudiu de la nit a l’aire lliure.
  • Prepareu les vostres coques en família i degusteu-les junts.
  • I, evidentment, podeu llegir! Podeu aprofitar per aprendre una mica d’història amb el nou títol de BrinsEdicions, Breu història de Barcelona. Un llibre amb un munt de fotografies i uns quants mapes que repassa totes les etapes històriques de la ciutat (editat en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès).

Finalment, com cada any, us volem desitjar «una nit per compartir, per gaudir i per estimar». Això ho tindrem sempre! Bona revetlla a tothom!

Cerca

Arxiu